Hoppa till sidans innehåll

Geocache


KFUM Norrköping har ett par entusiastiska geocachare i föreningen. Det är bland andra Anders Rosenkvist och hans son Markus Rosenkvist.

Geocaching går ut på att man gömmer en liten sändare som sedan ska hittas med hjälp av GPS. Det är en fritidssysselsättning som är på stor framväxt.

Anders och Markus har gömt en s.k. cache på Arnöparken och såväl svenska som utländska entusiaster har varit och loggat sig. Under åren har det blivit ett antal besök och de som hittar cachen har också möjlighet att anteckna sig i gästboken som du hittar på länken nedan.

Geocache - Field of Dreams

Så här beskriver de Arnöparken och sin cache för andra geocachare:

En klassisk arena i miniatyr. En kopia av Fenway Park i Boston. Namnet är Arnöparken efter originalet. Det saknas dock plats för 42000 åskådare. Men det gröna monstret finns med. 

Likt huvudpersonen i filmen "Field of Dreams" som spelas av Kevin Costner handlar detta till största delen om en mans dröm, en dröm om att bygga en basebollplan. Peter heter eldsjälen bakom denna plats. Han brinner för baseboll och han saknade verkligen den möjligheten i Nyköping. Peter förhandlade enträget med kommunen och fick till sist en äng med tillhörande skogsdunge till förfogande. Arnö IF tog Peter i beskydd och efter mycket svett och hårt arbete tillsammans med barn, ungdomar och deras föräldrar stod planen klar. 

Den första matchen spelades den 26/5-2004 i en turnering som kom att kallas Intersportcupen. Intersportcupen har blivit en årligt återkommande tävling med riksintresse. De första ungdomarna som växt upp på Arnöparken behöver snart en fullstor plan och ryktet går om att Peter kontaktat kommunen för nya diskussioner, vart skall detta sluta......!

Så nästa gång du undrar vad det är för skummisar som smyger omkring på Arnöparken, så vet du svaret: de har sökt sig till Drömmarnas fält på uppdrag av Anders och Markus!

Uppdaterad: 07 MAR 2014 08:06 Skribent: Peter Ström


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: info@nykopingknights...

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron