Hoppa till sidans innehåll

Macron Cup U12

14 MAJ 2016 19:11
Macron Cup för U12-lag spelades, som traditionen tarvar, i klassiskt svenskt midsommarväder.
  • Skapad: 14 MAJ 2016 19:11

Första halvan av Macron Cup avgjordes på Arnöparken på lördagen. I solens frånvaro fick ungdomarnas vassa offensiv och imponerande defensiv värma publiken. 

Ett populärt inslag i pauserna var vår uppskattade variant av 50/50-lotteriet där deltagarna, istället för att köpa en lott, kastar boll till andra bas. Närmast vinner halva potten och den andra halvan går till föreningens ungdomsverksamhet, vilket vi tackar alla deltagare för.

4 blev 3

Norrköping lämnade återbud, så fyra lag blev tre och spelprogrammet stuvades om på lördagsmorgonen. Följande matcher spelades:

Karlskoga Bats - Skövde Saints, 7-3

Skövde Saints - Nyköping Knights, 2-9

Nyköping Knights - Karlskoga Bats, 3-7

4 blev 5

Eftersom målsättningen med turneringen inte är att sortera ungdomarna utan att skapa speltillfälle för utveckling och glädje, spelades en All Star-match med alla spelare istället för en vanlig final. Lag "Griffins" vann över lag "SNK" genom en så kallad walk-off-hit i botten av den fjärde och sista inningen. SNK hade kvitterat till 4-4 i toppen av fjärde, men hemmalaget tog sitt femte och matchvinnande poäng under dramatiska former när de fick sin sista chans att spela offensivt. Publiken fick se idel imponerande insatser från pitcher-kullen i All Star-matchen:

Oaktat resultatet i den avslutande All Star-matchen var alla spelarna vinnare. På prisutdelningen fick alla medalj, vattenflaska och basebollbilder.

Det kommer mera

Macron Cup är bara färdigspelad till femtio procent. Imorgon fortsätter vi med U15 på Rosvalla. Välkomna!Skribent: Knights News


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron