Hoppa till sidans innehåll

Invigning på Rosvalla

27 AUG 2009 15:07
Söndagen den 6 september är det officiell invigning av basebollplanen på Rosvalla i Nyköping och på programmet står en match mellan det svenska VM-laget och de regerande olympiska mästarna från Sydkorea.
  • Skapad: 27 AUG 2009 15:07

Invigningsmatchen mellan Sverige och Sydkorea spelas klockan 14:30 söndagen den 6 september. Förutom högklassig baseboll kommer publiken också få prova på att kasta baseboll mot en radarpistol som mäter kasthastigheten. Där kommer finnas kiosk och lotterier och förhoppningen är att det ska bli ett arrangemang som kommer att locka stor publik och många nya spelare till basebollen i Nyköping.

Matchen ingår i lagens förberedelser inför VM som avgörs i Sundbyberg och på sex andra spelorter runtom Europa. De båda lagen kommer att mötas igen fredagen den 11 september i Sundbyberg, men då är det förstås på största allvar.   

Det här är självklart en sagolik match att kunna erbjuda den idrottsintresserade allmänheten i Nyköping, men eftersom även planens tillkomst är att beskriva som en dröm som går i uppfyllelse är det onekligen ett mycket passande arrangemang.

Det svenska landslaget är ju en självklar publikfavorit - oavsett idrott - och Sydkorea tillhör den yppersta världseliten i baseboll. Förutom guldmedaljen i Beijing 2008 har de imponerat stort på sistone. I World Baseball Classic tidigare i år tog de sig ända till final (förlust mot Japan) och i den turneringen hade samtliga lag tillgång till sina professionella spelare. Det faktum att Sydkorea endast använde sig av en MLB-spelare säger en hel del om kvaliteten på de inhemska spelarna.

 

Ytterligare information:

Rosvalla

Baseboll-VM i Sundbyberg

 

Skribent: Peter Ström


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron