Hoppa till sidans innehåll

Historisk seger i första matchen

25 APR 2009 23:32
Det blev seger med 14-5 i den första matchen i klubbens historia.
  • Skapad: 25 APR 2009 23:32

Nyköping Baseboll spelade träningsmatch mot KFUM Norrköping lördagen den 25 april och sällan eller aldrig har så många basebollspelare skinit ikapp med solen. Det var helt enkelt en Perfect Day som Lou Reed skulle ha sagt.
 
Det här var lagets första match någonsin och ett viktigt genrep inför säsongen som inleds med match mot just Norrköping den 10 maj. Det var därför särskilt glädjande att samtliga spelare visade både kunskap och kapacitet, både ville och vågade och faktiskt lyckades kämpa sig till en första historisk seger för den nystartade klubben.
 
Nyköpings lag består av en brokig skara spelare, varav några inte har spelat på 10-15 år medan andra aldrig hade spelat en riktig match förut. Laget är också förstärkt med två viktiga spelare från Enskede (Jörgen Andersson) och Norrköping (Lars Andersson).
 
Det finns alltså gott hopp för Nyköping Baseboll även om man inte ska dra alltför stora växlar av en seger i en vänskapsmatch. Lagets amerikanske tränare David Champy var i alla fall mycket nöjd med vad spelarna presterade. "Baseball is all about having fun and today we all had a lot of fun," sa Champy efter matchen.
 
Jörgen Andersson, Erik Kaill, David Champy, Peter Ström och Jimmy Lindell delade på pitchingen.
 
Det enda molnet på den annars klarblå himlen var beskedet från SBSF:s Tävlingskommitté om att klubbens ungdomar födda 1995 inte får dispens att spela med seniorlaget den här säsongen. Det är ett stort avbräck som ställer höga krav på nyrekrytering av spelare för att laget ska kunna genomföra säsongen.
 
FOTO: Charina Nilsson
Skribent: Peter Ström


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron