Hoppa till sidans innehåll

Tjejerna finns i Nyköping

19 SEP 2019 20:20
Enligt färsk statistik från Svenska Baseboll och Softboll Förbundet (SBSF) har faktiskt Nyköping Knights flest licenserade tjejer i åldersgruppen U12 i hela Sverige.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2019 20:20

Det är resultatet av ett lyckat rekryteringsprojekt i våras. Vi fick otroligt många nya spelare till vår verksamhet och många av dem är tjejer. Därför består Nyköping Knights U12-lag av åtta tjejer och åtta killar, vilket är mycket roligt.

När vi frågar dem varför de spelar baseboll, svarar de unisont att ”det är så roooligt” och att ”vi har bra tränare”. De kan inte riktigt avgöra vad som är roligast med baseboll, men ”att slå och kasta och allting” är väl en bra sammanfattning av vad som sades under en ganska kaotisk intervju.

Ingen av dem har tidigare utövat en lagidrott tillsammans med killar, men det är verkligen inga problem att ha killar i laget. Tvärtom: ”Det blir så bra stämning i laget när det är både killar och tjejer” säger någon och de andra håller med.

Nästa år har du också chansen att hänga på. Oavsett om du är tjej eller kille, är du välkommen till oss i Nyköping Knights. Nästa års rekryteringsprojekt startar torsdagen den 6 februari. I vinter får du hålla ögonen öppna efter information om detta. I sommar får du hålla ögonen öppna på bollen, för då smäller det.

Statistik: Antal licenser i U12

Nyköping hamnar på en delad femteplats sett till antal licenser totalt i åldersgruppen U12, men föreningens åtta tjejer i laget är fler än hos någon annan basebollförening i Sverige. Antalet tjejer i laget i parentes.

Stockholm 36 (2)
Leksand 34 (4)
Karlskoga 28 (7)
Skellefteå 21 (2)
Sundbyberg 16 (0)
Nyköping 16 (8)
Sundsvall 15 (5)
Umeå 11 (0)
Rättvik 9 (0)

 

Skribent: Knights News
Epost: Adressen Gömd


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron