Hoppa till sidans innehåll

Knights startar U9-lag

07 JUN 2020 09:20
Nu startar vi lag för ungdomar födda 2011 och senare. Välkommen du också!
  • Uppdaterad: 07 JUN 2020 09:20

Nu har vi tillräckligt med ungdomar för att kunna dela upp verksamheten i ytterligare en åldersgrupp. 

Tillströmningen av ungdomar har varit mycket god de senaste två åren och det är glädjande att vi är så här många, säger Peter Ström som är ansvarig för ungdomsträningarna på Arnöparken. Han listar flera fördelar med att föreningen nu kan dela upp ungdomarna i olika lag:

1. Nivåanpassning

Först och främst är det ju en fördel att kunna nivåanpassa träningarna. Det är stor skillnad mellan den yngsta och den äldsta i nuvarande ungdomslag, så det här känns helt rätt. Spelarna kommer att utveckla sina förmågor att kasta, fånga, slå och springa bättre och snabbare när de får öva på sin nivå.

2. Säkerheten

Med den stora åldersskillnaden följer ökade risker, till exempel att någon liten blir träffad av en hårt slagen boll. Det har också varit lite tråkigt att behöva säga att "du får endast spela på outfield" till de yngsta.

3. Flexibilitet

Nu har vi skapat den flexibilitet som behövs för att kunna ta emot ännu fler spelare till föreningens ungdomslag. Det är roligt att se att det hela tiden fortsätter komma nya ungdomar som vill prova baseboll.

Vi vill betona att vi fortfarande är ett och samma gäng och vi hoppas att spelarna kommer fortsätta känna gemenskap och samhörighet över laggränserna. 

Även i U9 spelar tjejer och killar tillsammans. Det finns utrsutning att låna, så kom ner till Arnöparken om du också vill prova baseboll.

Länkar

Ungdomar U9

Ungdomar U12

Skribent: Peter Ström
Epost: Adressen Gömd


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 

 


 

 

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron