Värdegrund

Styrelsen för Nyköping Knights Basebollklubb har antagit en Värdegrund som ska utgöra den plattform som vår organisation och verksamhet tryggt ska vila på.

Utöver den verksamhetsidé som finns angiven i föreningens stadgar bygger vår värdegrund på följande punkter:

• Vi ska inspirera och motivera alla individer som vill spela baseboll samt ge möjlighet till en meningsfull och positiv fysisk sysselsättning,
  • Vi ska skapa en positiv klubbkänsla,
  • Vi ska ha roligt.

Föreningen

Alla medlemmar ska känna att de är välkomna och att de utgör en del av en större gemenskap. Våra medlemmar ska känna delaktighet i föreningens verksamhet och vilja vara med och ta ansvar för att forma den idag och i framtiden. Med medlemskap i en demokratisk organisation följer både rättigheter och skyldigheter. Det är därför viktigt att medlemmarna har kännedom om föreningens stadgar, har tillgång till protokoll från styrelsemöten och uppmuntras att delta i föreningens årsmöten.

Verksamheten

Vår verksamhet är öppen för alla. Alla ska ges förutsättningar till att utvecklas till den nivå individen själv vill uppnå.

Vi ska ha ett jämställt och öppet klimat där bemötandet präglas av flexibilitet och respekt.

Vi ska ha en verksamhet som präglas av engagemang och ansvar samt glädje och gemenskap.

Vi uppträder trevligt och med respekt mot varandra och mot motståndare, ledare och domare.

Vi främjar rent spel och tar avstånd från användandet av förbjudna preparat (se även föreningens Antidopingpolicy).

Alla har ett ansvar att se till att de som deltar i verksamheten ska må bra.

Medverkar du till utfrysning eller mobbing är du inte välkommen hos oss.

Vi ska uppmuntra varandra och ge beröm när vi gjort något bra.

Ungdomsverksamheten

Idrottens föreningsliv är en viktig uppfostringsmiljö för många barn och ungdomar. Det är viktigt att våra barn och ungdomar lär sig acceptera och respektera varandra som kamrater och medtävlare och det är betydelsefullt för oss att omgivningen uppfattar att Nyköping Knights erbjuder en positiv miljö för ungdomars idrottande.

Vi idrottar för att det är roligt och för att man mår bra av att röra sig. Men man kan också lära sig att hantera medgångar och motgångar även utanför idrotten om man lär sig att bli en god vinnare och en god förlorare på planen.

I vår ungdomsverksamhet (upptill 15 år) spelar vi för att lära och utvecklas som basebollspelare och individer. Därför är det extra viktigt att alla känner sig välkomna. Vi tar inte ut några deltagaravgifter förutom medlemsavgiften, för att så många som möjligt ska kunna delta. Vi kräver inte närvaro vid varje träning för att få spela matcher. Vi toppar inte laget för att vinna kortsiktiga segrar, utan låter alla vara med och spela för att utvecklas långsiktigt.

Det viktigaste är att idrotten ger oss möjlighet att få nya vänner och tillfällen då vi kan ha roligt tillsammans. Det här ska gälla för alla. Ingen ska känna sig utanför. Därför har vi i vår ungdomsverksamhet nio regler - eller riddarideal - och om du ställer upp på dem är du välkommen att spela baseboll med oss i Nyköping Knights.

Våra riddarideal

TID Vi kommer i tid till träning och match.

ORDNING Vi hjälper till att göra i ordning planen och ta hand om utrustningen.

SNÄLLA Vi är snälla mot varandra.

UPPMUNTRA Vi uppmuntrar varandra.

KÄMPA Vi gör alltid vårt bästa.

ROLIGT Vi har roligt tillsammans.

RESPEKT Vi visar respekt för domare, ledare, motståndare och medspelare.

FUSK Vi fuskar aldrig, för en kortsiktig seger är inte värd dåligt samvete och dålig sömn.

REGN Vi vet att ibland vinner man, ibland förlorar man och ibland regnar det.

Antagen av styrelsen 2 februari 2010 och senast reviderad 22 januari 2020.

Uppdaterad: 15 NOV 2018 08:36 Skribent: Peter Ström

Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights