Hoppa till sidans innehåll

Billingeslaget

05 JUN 2018 13:20
Årets Billingeslag var inte lättplanerat då vi har den tunn trupp och en del bortresta och en del sjuka spelare. Vi fick låna spelare av andra lag för att kunna genomföra turneringen. Här berättar coach Titus Fagerlund om äventyret.
  • Skapad: 05 JUN 2018 13:20

Väl nere i Skövde på lördagen så möttes vi av strålande väder närmare 30 grader i skuggan och inte ett enda moln på himlen och knappt någon vind gör att det nästan kokar nere på plan i Billingehov, men inte av överhettning utan alla spelares glädje och passion för basebollen.

Första matchen var mot arrangörens eget lag, Saints. Knights visade upp bra pitchning med 24, 18, 23 pitchar per inning vilket ihop med aggressiv slagning gav en vinst med 10-1. Lördagen avslutades med ett dopp i Flämsjön innan incheckning och pizzabuffé på hotellet i Skara ihop med Karlskoga Bats.

Söndagen bjöd på ännu varmare väder och mera baseboll, två matcher att ta sig an första mot Sölvesborg vilket gav en vinst 10-3. Sista matchen mötte vi Karlskoga vilket blev en tuff batalj. Då vi endast hade (5) spelare så blev det lite komplicerat, coach Olle från Karlskoga lånar ut 4 spelare i defensiven vilket gjorde att vi kunde spela på en riktigt hög nivå. Bägge coacherna är nöjda över lagens insatser då spelarna visar på vilja och självförtroende i sitt spel. Att vara aggressiv och våga ta spelet är något som både Olle från Karlskoga och Titus från Knights gillar, det blir underhållande och utvecklande på samma gång. Karlskoga tog vinsten 13-11. Även denna dag så avslutades dagen med ett dopp i sjön innan hemfärd till Nyköping.

Tack till Skövdes Saints för en välorganiserad cup och ett underbart väder ni bjöd på detta år, hoppas vi ses 2019.

 

Skribent: Peter Ström
Epost: Adressen Gömd


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 


 

Sörmlandsidrotten

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet

Riksidrottsgymnasium i Leksand

Little League Sverige

Major League Baseball

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Scandic Nyköping City

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron

Sörmlands Sparbank