Hoppa till sidans innehåll

Riddarna avstår Regionserie

09 OKT 2014 17:37
Styrelsen för Nyköping Knights väntas besluta om att avstå seriespel för föreningens seniorlag nästa säsong.
  • Uppdaterad: 09 OKT 2014 20:48

Efter sex säsonger i Regionserien kommer Nyköping Knights seniorlag för första gången avstå seriespel när det blir vår igen. Detta innebär att alla kontrakterade spelare är fria att söka nya föreningar när transferfönstret öppnas i november.

En tuff säsong blev spiken i kistan

Det var länge oklart om Nyköping ens skulle få ihop tillräckligt med spelare för den nyss avslutade säsongen, men det fanns fler utmaningar än så. En tilltänkt tränare lämnade sitt uppdrag strax före säsongsstart, de långa resorna i Södra Regionserien och den tunna truppen som gjorde laget alltför beroende av farmarlagsavtalet med Sölvesborg, bidrog alla till att seriespel 2015  kunde ifrågasättas.

Riddarna brandskattades

Inför årets säsong tappade laget som bekant flera ordinarie spelare som sökte sig till andra föreningar. Simeon Ruev och Kim Berglind gick till Uppsala samtidigt som båda RIG-eleverna Tommy Lindell och Simon Tysk valde att spela för Rättvik respektive Uppsala den här säsongen. Ett försök att locka dem och andra som tillfälligt (?) lagt handsken på hyllan tillbaka till Nyköping, visade sig vara fruktlöst. En förfrågan som gick ut till samtliga befintliga och tilltänkta spelare, resulterade i att två (!) spelare svarade att de hade för avsikt att satsa på spel med Nyköping Knights nästa säsong.

Satsar istället på framtiden

Vi har helt enkelt inte haft tillräckligt med egna spelare att bygga laget kring, konstaterar Peter Ström som fick hoppa in som spelande tränare för seniorlaget den här säsongen. Det ser inte bättre ut nästa år och det är därför bättre om vi använder våra begränsade ideella ledarresurser där de gör mest nytta, fortsätter han och syftar på föreningens ungdomsverksamhet.

Nyköping Knights kommer alltså att fortsätta - och intensifiera - sin satsning på ungdomsverksamheten och U12- och U15-lagen. Detta är alltså ett medvetet steg bakåt med förhoppning om att kunna ta flera steg framåt inom några år.

Beslut på nästa styrelsemöte

Styrelsen i Nyköping Knights kommer att fatta ett definitivt beslut på styrelsemötet den 26 november.

Bakgrundsfakta: Sex säsonger i siffror

Säsong Serie Vunna Förlorade Spelartrupp Varav juniorer
2009 Norra 1 13 18 2
2010 Norra 0 16 21 4
2011 Norra 2 13 23 5
2012 Norra 5 15 22 9
2013 Centrala 3 15 25 8
2014 Södra 5 13 15 6

 

 

Skribent: Knights News


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 


 

Sörmlandsidrotten

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet

Riksidrottsgymnasium i Leksand

Little League Sverige

Major League Baseball

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron

Sörmlands Sparbank