Hoppa till sidans innehåll

Nytändning i Nyköping Knights

23 JUL 2013 22:02
Efter ett kort uppehåll för semester och Euro Cadets är verksamheten i gång igen i Nyköping Knights. En ny tränartrio såg till att det var full fart på första träningen efter uppehållet.
  • Skapad: 23 JUL 2013 22:02

Nyköping Knights har kämpat utan ansvarig tränare under den första halvan av säsongen. Det har varit en tuff tid med idel förluster och oklarheter vad gäller laguttagningar och målsättningar med säsongen. 

 

Laget före jaget

Därför inleddes den första träningen efter uppehållet med ett välbesökt spelarmöte. De frågor som diskuterades handlade bland annat om lagmoral, målsättningar, principer för laguttagningar och tränarfrågan - både kortsiktigt och långsiktigt. Vi måste få alla spelare att inse att laget är viktigare än det egna jaget och att det handlar om att ställa upp som den riddare man är, säger lagledare Peter Ström med anledning av att Knights vid flera tillfällen i år haft svårt att få ihop lag till matcherna - trots att truppen består av över 20 spelare.

 

Tränarfrågan löst - åtminstone kortsiktigt

När serien nu drar igång efter sommaruppehållet är det  under ledning av en ny tränarstab som verkligen fick fart på riddarna på den första träningen. Martin Ström, nyligen hemkommen från ett år i Japan, tillsammans med Tommy Lindell och Simon Tysk, båda studerande på basebollgymnasiet i Leksand, tar ansvar för såväl träningar som matchcoachning resten av säsongen.

 

Nyköpings nya tränartrio

Martin Ström flankerad av sina biträdande coacher Tommy Lindell och Simon Tysk.

 

Långsiktiga alternativ finns

Inför nästa säsong finns det en mer långsiktig lösning med en hemvändande tränare från USA som alternativ, men nu ska laget fokusera på innevarande säsong och vad som händer därefter återstår att se. Ingenting är bestämt, men det känns lyxigt att gå från att inte ha haft någon tränare alls till att plötsligt ha flera alternativ att välja på, säger ordförande Lars Andersson som lämnade tränarsysslan inför den här säsongen för att fokusera på sitt eget spelande.  

 

Intervju med Martin Ström

Välkommen hem från Japan.

Arigatou.

Du har studerat ett år i Japan nu, har du spelat baseboll också?

Tyvärr inte. Deras regler tillåter inte att utlänningar spelar för skollagen, men jag har tränat fyra timmar varje dag i åtta månader, så jag känner att jag har utvecklats mycket under året.

Och nu har du tagit över ansvaret som tränare för Nyköping Knights. Är du medveten om att de inte vunnit en enda match den här säsongen?

Jo, men det ska förhoppningsvis bli ändring på det nu. Vår målsättning är att spräcka vinstnollan redan på söndag.

Jaha, vilka möter ni då?

Det är Albys juniorlag som kommer till Rosvalla och efter dagens träning är vi supertända. Vi vet att vi kan spela, vi måste bara göra det som ett lag.

Hur går dina tankar kring träningsupplägg och laguttagning?

Det kommer helt klart bli mer fart på träningarna. Det tror jag alla inser efter dagens pass. Och så kommer det verkligen gälla att man viar framfötterna för att ta en plats i laget.

Kommer du spela något själv?

Jag ser mig själv som en spelande tränare, vilket innebär att jag kommer att spela vid behov.

Okej, lycka till med återstoden av säsongen.

Tack så mycket.

 

Återstående matcher 2013

Nyköping Knights står på 0 vinster och 9 förluster, men har flera chanser kvar att spräcka vinstnollan. Förutom en ännu inte schemalagd hängmatch mot Enskede, ser det återstående programmet ser ut så här:

 

Söndag 28 juli 12.00 Nyköping Knights - Alby J
    15.00 Nyköping Knights - Alby J
Söndag 11 aug 12.00 Nyköping Knights - City/Kungsängen
    15.00 Nyköping Knights - City/Kungsängen
Lördag 17 aug 12.00 Enskede - Nyköping Knights
    15.00 Enskede - Nyköping Knights

 

Skribent: Knights News


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 


 

Sörmlandsidrotten

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet

Riksidrottsgymnasium i Leksand

Little League Sverige

Major League Baseball

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron

Sörmlands Sparbank