Hoppa till sidans innehåll

Kris i Knights

10 MAJ 2013 13:24
Efter de tunga premiärförlusterna var förhoppningen att Nyköping Knights snabbt skulle revanschera sig, men istället är läget i laget värre än kanske någonsin tidigare inför den andra omgången med bortamatcher mot City/Kungsängen.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2013 13:40

Två dussin är inte nog

En trupp på 20-25 spelare ska vara mer än nog för att genomföra en säsong i baseboll, men i Nyköping Knights fall har det redan hunnit visa sig otillräckligt. Interna diskussioner om prioriteringar av laget framför jaget har föregått helgens matcher och uppladdningen har med andra ord varit allt annat än optimal.

 

Skador, läger och semestrar kom olämpligt

Med Dennis Barril, Jesper Fahlgren och Kalle Ringholt på Disabled List (skadelistan) och Tommy Lindell på landslagsläger, blir det genast svårare att ta ut en trupp. Det riktiga problemet är dock inte att dessa fyra saknas utan att långhelgen inbjuder till andra aktiviteter än att spela baseboll. Antalet spelare som är bortresta är tvåsiffrigt, säger ordföranden och matematikläraren Lars Andersson och konstaterar att laget var ytterst nära att behöva lämna walk over i matcherna mot City/Kungsängen.

 

Två nya ansikten i laget

För att över huvud taget få ihop nio spelare, tvingas gamla trotjänare som Dennis Mark Hammar och Peter Ström plocka fram sina handskar igen. Dessutom blir det två nya ansikten i laget imorgon. Det ena i form av en efterlängtad comeback av Makoto Asahara och den andra i form av Sihaam Fredriksson - en sydafrikansk softbollspelare (!) - som ställde upp när det var kris i Knights. Vi är jätteglada att se både Makoto och Sihaam i laget och är oerhört tacksamma för att vi får ihop lag till imorgon, säger Peter Ström.

 

Låga förväntningar

Inför dubbelmötet mot City/Kungsängen är förväntningarna låga i Nyköping Knights. Det är osäkert om pitchingen kommer att räcka och det är ytterst vanskligt att spela två matcher utan en enda avbytare. Det begränsar vårt taktiska manöverutrymme, men vi har i alla fall inte förlorat matcherna innan de spelats, avslutar Lars Andersson.

 

 

Skribent: Knights News


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 


 

Sörmlandsidrotten

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet

Riksidrottsgymnasium i Leksand

Little League Sverige

Major League Baseball

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron

Sörmlands Sparbank