Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Pehrson 30152

En händelserik vecka

31 MAJ 2013 08:45
Det har varit ovanligt mycket aktivitet kring basebollplanen på Rosvalla den här veckan. Tisdagens besök av lokalsporten.se följdes på torsdagen upp med besök av RFs dopingkontrollfunktionärer. FOTO Lars Pehrsson
  • Skapad: 31 MAJ 2013 08:45

Riksidrottsförbundet (RF) hade i samråd med Sörmlandsidrotten valt ut just Nyköping Knights för att genomföra så kallade förebyggande dopingkontroller. Fyra spelare kallades till dopingkontroll efter avslutad träning på torsdagen och den här typen av kontroller i lägre serier är till för att visa att man inte nödvändigtvis måste vara elitidrottare för att få vara med om en dopingkontroll.

 

Rena vinnare

Säsongen har inletts med sex raka förluster (0-6 på sex matcher), men när det vänder kommer Nyköping Knights vara rena vinnare. Ska det hända redan i helgens matcher, måste riddarna lyckas undvika att bli 0-8 mot 08:orna i Enskede.

 

Vaccination mot doping

Nyköping Knights är vaccinerad mot doping vilket bland annat innebär att föreningen tar avstånd från doping och informerar sina spelare och ledare om risker med "misstagsdoping" och det osäkra, osunda och onödiga i att ta kosttillskott. Det innebär inte att man inte kan råka ut för positiva tester, men risken minimeras och skulle det värsta hända har man en handlingsplan i föreningen.

 

Vaccinerade basebollföreningar

Efter fjolårets medialt uppmärksammade dopingfall - de första i svensk baseboll - har flera svenska föreningar valt att vaccinera sig mot doping.

  • Enskede (måste förnyas)
  • Arnö IF (måste förnyas)
  • Nyköping Knights
  • Skövde Saints
  • Stockholm
  • Karlskoga Bats

 

Mer information

Läs mer om föreningens Värdegrund och Antidopingpolicy. Svenska Baseboll och Softbollförbundet (SBSF) har viktig antidoping-information på sin webbsida. Där kan du också läsa mer om Riksidrottsförbundets kampanj Vaccinera klubben.

 

Skribent: Knights News


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 


 

Sörmlandsidrotten

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet

Riksidrottsgymnasium i Leksand

Little League Sverige

Major League Baseball

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron

Sörmlands Sparbank