Hoppa till sidans innehåll

Det sämsta och det bästa vi sett

18 MAJ 2013 20:44
Nyköping Knights föll tungt i den första matchen, men i den andra pressades serieledande Stockholm J till det yttersta. Det var en underhållande, spännande och dramatiskt och vi hoppas på samma högkvalitativa insats mot Enskede i nästa omgång. FOTO: Peter Blomqvist
  • Skapad: 18 MAJ 2013 20:44

Nyköping Knights – Stockholm J 1-15

Nyköping Knights – Stockholm J 2-5

Aktuell tabell för Central Regionserien

 

Vår sämsta prestation. Någonsin.

Jesus Mendoza, Tommy Lindell och Stefan Schlange antecknades för två hits vardera, men som helhet strikade riddarna ut hela 13 gånger i de två matcherna. I den första matchen kombinerades ett tamt offensivt spel med den kanske sämsta defensiv vi någonsin sett prestera. Att det skulle bli förlust är inte mycket att orda om, men att matchen skulle vara punkterad redan efter två inningar var nog inget man hade räknat med.

 

Nytändning av Nyköping

Inför den andra matchen laddades det om och det var en helt annan skärpa i det defensiva spelet. Serieledarna nollades i fyra av de sju inningarna och efter fem inningar stod det fortfarande 2-2 på resultattavlan. Stockholm hade mer kvar att ge och säkrade segern med ytterligare tre poäng, men Nyköpings insats i den matchen var förmodligen det bästa vi någonsin fått se på Rosvalla.

 

Pitchingen var stabil

Pitchingen var för ovanlighetens skull det enda som fungerade relativt prickfritt i båda matcher. Våra fyra pitchers - Tommy Lindell, Lars Andersson, Kim Berglind och Arnol Palacio - kan bara belastas för sju poäng på 12 inningar. Problemet var att de inte fick mycket hjälp av lagets defensiva spelare - och att Knights hade oerhört svårt att ta poäng mot Stockholm.

 

Publiktomt trots intensiv marknadsföring

En ny giv är att sprida information om våra hemmamatcher på Facebook genom att arrangera ett kepslotteri bland de som delar klubbens matchannonser till sina vänner. Den här gången hade vi fått över 15 delningar vilket resulterade i knappt 2000 visningar. Trots detta var det många som missade dramat som utspelade sig på Rosvallas basebollplan idag. Tyvärr kunde publiken räknas på en hand och det är synd att vi inte lyckas locka fler att uppleva baseboll på Rosvalla. Arnö IFs kadetter var förvisso iväg och spelade matcher på Skarpnäck i Stockholm, men var är ungdomarna och var är den idrottsintresserade allmänheten i Nyköping?

 

Ny omgång i kepstävlingen inför nästa hemmamatch

Nyköping Knights kommer bjuda in till en ny kepstävling inför nästa hemmamatch som spelas lördagen den 1 juni. Då utgår vi från att de nu leveransförsenade nya kepsarna finns på plats.

 

 

Skribent: Knights News


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 


 

Sörmlandsidrotten

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet

Riksidrottsgymnasium i Leksand

Little League Sverige

Major League Baseball

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron

Sörmlands Sparbank