Hoppa till sidans innehåll

Nyköping Baseboll tar nya tag

11 JUL 2012 22:32
Efter en del turer är nu säsongens första halva färdigspelad och Nyköping Baseboll kan ladda om inför stundande spel i Fortsättningsserien efter det tre veckor långa sommaruppehållet.
  • Uppdaterad: 29 JUL 2012 03:01

Avslutningen i Regionserie Norra blev minst sagt dramatisk. I det redan uppskjutna dubbelmötet mot Rättvik ledde Nyköping med 3-0 när vädrets makter (och den där Johan Ovefeldt) satte stopp för vidare spel. Eftersom matcherna var avgörande för vilka lag som skulle gå till Kvalserien, bestämde SBSF att de måste spelas om den 15 juli. Då Nyköping inte har tillräckligt många spelare tillgängliga under sommaruppehållet, tvingades man lämna walk over.

Det kan kanske tyckas att det borde varit Rättvik som skulle lämnat walk over när de inte fick ihop lag på det ursrpungliga matchdatumet, men klubbarna kom då överens med förbundet om att göra allt för att få till stånd ett nytt speldatum. Att ödet nu hånler mot Nyköping är i och för sig ironiskt men inte värre än att sörmlänningarna kan ladda om och komma tillbaka revanschsugna när det blir spel igen.

Vi spelade kliniskt ren baseboll, kanske det bästa vi någonsin presterat, säger tränaren Lars Andersson om den avbrutna matchen mot Rättvik och tillägger att han hoppas killarna är lika taggade när serien drar igång igen 29 juli.

Nyköping inleder med bortamatcher mot Sundvall (som ju aldrig blev spelade i Regionserien) och har ännu en lång resa kvar eftersom Umeå också spelare kvar i Fortsättningsserien.

Nyköpings spelschema i Fortsättningsserien i sin helhet:

Datum Match
29 juli Sundsvall - Nyköping
5 aug Nyköping - Enskede
12 aug Nyköping - Los Nicas
25 aug Umeå - Nyköping
1 sep Nyköping - Sundsvall
Skribent: Peter Ström


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 


 

Sörmlandsidrotten

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet

Riksidrottsgymnasium i Leksand

Little League Sverige

Major League Baseball

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron

Sörmlands Sparbank