Hoppa till sidans innehåll

NB avslutade starkt

02 SEP 2012 13:56
Säsongen 2012 inleddes och avslutades på samma sätt - med seger för Nyköping Baseboll. Foto: Jimmy Steen
  • Skapad: 02 SEP 2012 13:56

Nyköping Baseboll tog emot Sundsvall Mosquitoes hemma på Rosvalla i årets sista seriematcher i Regionserie Norra. Den första matchen vanns av gästerna med 5-9, men i det andra mötet stod Nyköping som segrare med samma siffror och det var första gången man lyckats betvinga Sundsvall.

Resultaten innebär att Sundsvall slutar på tredje plats i tabellen, tätt följda av Nyköping som därmed slipper gå till vintervila som jumbo.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att spelarna i Nyköping Baseboll har utvecklats både individuellt och som kollektiv. Att detta inte har skett på bekostnad av den goda stämningen i laget vittnar bland annat den välbesökta och mycket trevliga middagen på O'Learys efter säsongens sista match.

Vi hade ju inte bara en seger att fira utan hela fem stycken den här säsongen, säger lagets tränare Lars Andersson och tillägger att man också träffades för att tacka av Thomas Dore som flög hem till Chicago igen på söndagen.

Hemmaklubben ska också ha en eloge för arrangemanget runt matcherna. Speaker, musik, kiosk och lotterier ramar på ett förtjänstfullt sätt in det som händer på planen. Man förtjänar helt klart en större publik, men trots annonsering och affischering har det varit nästan omöjligt att locka den idrottsintresserade allmänheten till Rosvalla för att se baseboll. Månne är sporten fortfarande alltför obegriplig för de flesta, varför de hellre håller sig till gröna gräsets fia med knuff.

Vi avslutar för den här säsongen med att tacka våra sponsorer, medlemmar, spelare, ledare och funktionärer och hälsar er alla varmt välkomna tillbaka nästa säsong.

 

Se även Jimmy Steens blogg Strike Out (länk på startsidan) där du också hittar fler bilder från matcherna.

 

Skribent: Peter Ström


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 


 

Sörmlandsidrotten

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet

Riksidrottsgymnasium i Leksand

Little League Sverige

Major League Baseball

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron

Sörmlands Sparbank