Hoppa till sidans innehåll
Foto: Picasa

Många bollar i luften

30 MAJ 2012 08:45
Säsongens andra besökare i intervju-dugouten på Rosvallas baseboll-plan är f.d. handbollsprofilen Dennis Mark Hammar som sedan några år bytt ut klistret i sporthallen mot betydligt mindre bollar på en betydligt större arena.
  • Skapad: 30 MAJ 2012 08:45

Efter en lång och framgångsrik karriär på handbollsplanen blev till slut skadorna alltför många och en ledarkarriär tog vid. Av en slump kom Dennis sedan i kontakt med den då nystartade föreningen Nyköping Baseboll och tycke uppstod. En andra idrottskarriär tog vid, om än på en betydligt lugnare och lägre nivå:

-Baseboll är en så tacksam sport om man har en sliten kropp, man behöver inte gå in i situationer man inte kan hantera. Visst kan man spela med kroppskontakt i vissa spelsekvenser men det är ingen som sliter och drar i en som i handboll, här kan alla vara med på sina villkor och så länge vi inte spelar på högsta elitnivå så funkar det även för mig!

 

Till denna säsongen så har ju ett junior-lag startats upp med dig som tränare, hur gick tankarna runt detta?

-Vi inser ju att alla som var med och startade föreningen för 4 år sedan inte blir yngre direkt. Även om vi har en bra påfyllning underifrån via Arnö IF som bedriver ungdomsverksamheten i stan så är steget väldigt stort från kadett-spel (U13-U15) till seniorspel så därför har vi i år byggt upp det naturliga steget däremellan, ett juniorlag.

 

Vad är målsättningen i juniorlaget under premiärsäsongen?

-Helt enkelt att få till ett fungerande lag och få in kontinuitet, samt givetvis att ha kul i allt det vi gör. Jag har inga egentliga sportsliga krav utan hoppas att vi kan ha en riktigt rolig verksamhet där ute, vi grundar för framtiden helt enkelt!

Jag tycker att vi premiärmatcherna mot Rättvik för några veckor sedan visar att vi kan   ha kul och ändå spela bra mot bra motståndare. Dom hade ett namnkunnigt lag och var dessutom många fler än vi.

 

På tal om det ja, ett orosmoln måste väl ändå vara att juniortruppen är ganska tunn i antal spelare räknat, hur ska man locka fler till sporten?

-Jadu, förutom att få in bredare trupper redan i yngre åldrar som förhoppningsvis fortsätter så handlar det väldigt mycket om att synas som förening, man kan börja spela baseboll när man är äldre också, flera i seniorlaget började i vuxen ålder, precis som jag!

Så är det någon i 15-18 års-åldern som vill prova så är det bara att komma ner till någon av våra träningar och testa lite, det vore jättekul! Vi är ett skönt gäng där man trivs, det är tillåtet att göra misstag, det är en ganska avancerad sport att lära sig men man tar ett steg i taget, precis som överallt annars. Det viktigaste är att ha roligt!

 

Med dom orden från Dennis så ber vi från hemsidan att få lycka till på söndag i de två hemmamatcherna som juniorerna spelar på Rosvalla-planen, här är programmet:

10.00 Kadettlandslaget-Nyköping Knights, se landets bästa 13-15 åringar mot hemmalaget

13.00 Alby IF-Kadettlandslaget spelar i mellanakten

16.00 Alby-Nyköping Knights avslutar dagen med match om viktiga poäng i juniorserien.

 

Skribent: Jimmy Steen


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 


 

Sörmlandsidrotten

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet

Riksidrottsgymnasium i Leksand

Little League Sverige

Major League Baseball

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 070 252 17 39
E-post: This is a mailto link

Se all info

Scandic Nyköping City

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron

Sörmlands Sparbank