Hoppa till sidans innehåll

Nyköping fick vänta i tre år

24 MAJ 2011 14:40
Efter två säsonger med idel förluster i Regionserie Norra har nu äntligen Nyköping Baseboll vunnit sin första tävlingsmatch.
  • Skapad: 24 MAJ 2011 14:40

Glädjen var förstås stor när hemmalaget till slut stod som segrare med minsta möjliga marginal i den andra matchen mot KIF Eagles från Örebro. Segersiffrorna skrevs till 20-19 och det kan tyckas liten skillnad, men skillnaden mellan att förlora med ett poäng och att vinna med ett poäng är större än någon i Nyköping Baseboll någonsin kunnat föreställa sig.

Jag har drömt om det här länge och även om jag ofta har funderat på hur det skulle kännas när vi äntligen skulle vinna vår första match, var jag allt annat än förberedd på vilka starka känslor det innebar, berättar Lars Andersson som är spelande tränare i Nyköping Baseboll och slog in sju av lagets poäng i segermatchen.

Efter en tidig ledning slappnade hemmalaget av och släppte in närkingarna i matchen. Men trots att man aldrig tidigare har befunnit sig i en sådan situation, hanterade spelarna pressen med bravur. Gästerna tilläts bara ta en poäng på de tre sista inningarna och pitcher Kim Berglind kunde stänga matchen med stöd av bra defensiv.

Det här var alltså Nyköpings första seger i en tävlingsmatch och de debuterande nyförvärven från Uppsala  - Kim Berglind, Simeon Ruev och Raul Nunez - bidrog naturligtvis till att stärka laget. Men även de yngre förmågorna från Arnö IF – Jesper Fahlgren, Martin Ström och Tommy Lindell – har bidragit till att Nyköping Baseboll är mycket bättre i år än förra säsongen. Förutom sina kvaliteter som basebollspelare så sätter de press på oss äldre spelare som tvingas höja oss ett snäpp eller två för att ta en plats i laget, konstaterar Peter Ström. 

Men i Nyköping Baseboll spelar det ingen roll vem som kastar flest strike outs, tar flest lyror eller slår in flest poäng. Det här gänget både vinner och förlorar som ett lag och då spelar det ingen roll om man sitter på bänken eller står i kiosken en sån här dag. Idag vann vi en historisk seger tillsammans och till skillnad från rödstrumporna behövde vi bara vänta tre år, konstaterar Peter Ström nöjt.

Faktum är att Nyköping kunde ha vunnit redan i den första matchen, där det stod 8-8 inför den sista inningen. Men motståndarna hade till slut lärt sig läsa pitcher Martin Ström som kanske skulle ha bytts ut lite tidigare. Den matchen rann hemmalaget ur händerna när gästerna tog hela 13 poäng i sista inningen.

Men nu verkar det som om Nyköping ändå kan vinna även den matchen. Eftersom KIF Eagles använde sig av en okvalificerad spelare har Nyköping Baseboll inlämnat en protest till SBSFs Juridiska Kommitté. Magnus Bidebo, nyförvärvet från Eskilstuna, är inte spelklar för sin nya förening förrän den 25 maj och trots detta användes han i båda matcher i söndags. Även om det alltid är roligare att vinna en match på planen, tvekade inte lagledningen att lämna in en protest. Reglerna är solklara, säger Lars Andersson.

 

Länkar:

Södermanlands Nyheter (23 maj)

Radio P4 Sörmland (23 maj, kl 08.18)

Box score match 1

Box score match 2

Bildspel (foto Jimmy Steen)

 

Skribent: Peter Ström


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 


 

Sörmlandsidrotten

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet

Riksidrottsgymnasium i Leksand

Little League Sverige

Major League Baseball

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron

Sörmlands Sparbank