Hoppa till sidans innehåll

Close but no cigar

09 MAJ 2011 22:00
Nyköping Baseboll föll i de två premiärmatcherna borta mot City/Kungsängen, men i den andra var laget ytterst nära att ta en historisk första seger.
  • Skapad: 09 MAJ 2011 22:00

Efter 0-18 i baken i första matchen var det förmodligen ingen som trodde på Nyköping Baseboll i den andra matchen heller. De två senaste åren har lagen mötts fem gånger och Nyköpings förlustsiffror har gång på gång visat att det är klasskillnad mellan lagen: 2-12, 2-20, 2-13, 0-15, 0-11.

Men sörmlänningarna lyckades ladda om och spelade avsevärt bättre - både defensivt och offensivt - i den andra matchen. Det blev en rafflande match som inte avgjordes förrän i botten av sjunde inningen och vi kan lugnt konstatera att det var det bästa Nyköping Baseboll presterat. Hittills.

Media runtom i norra Europa beskriver lagets insats som "heroic" (UK Baseball) och "spitz" (Bayerischer Sportblatt) och med andra men säkert lika positiva ordalag i franska TV5, vilka vi tyvärr inte lyckats transkribera.  

Nyförvärvet Raul Nunez från Uppsala bekantade sig med sina blivande lagkamrater från läktarplats och vi hoppas att han inte var alltför besviken med vad han såg. Till nästa omgång - Nyköping-Örebro på Rosvalla den 22 maj - är han och Simeon Ruev och Kim Berglind spelklara för sin nya klubb. Den första segern kommer onekligen närmare och närmare...

 

Skribent: Peter Ström


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 


 

Sörmlandsidrotten

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet

Riksidrottsgymnasium i Leksand

Little League Sverige

Major League Baseball

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron

Sörmlands Sparbank