Hoppa till sidans innehåll

Samarbete med Svenska Mästarna

31 MAR 2010 15:59
Nyköping Basebolls trupp håller så sakta på att ta form inför den kommande säsongen och ett välkommet samarbetsavtal med Stockholm gör att sörmlänningarna kan se fram mot säsongen med tillförsikt.
  • Skapad: 31 MAR 2010 15:59

Nyköping Baseboll förbereder sig för sin andra säsong i Regionserie Norra. Stommen i truppen är densamma som i fjol, men den är förstärkt med nya spelare utifrån. Vi har fått fyra spelare från Norrköping och ungefär lika många från Arnö IF, berättar Lars Andersson ordförande och tillika biträdande tränare i föreningen. Nu är det även klart att ett samarbete med svenska mästarna Stockholm kan förstärka laget ytterligare.

Nyköping har skrivit ett samarbetsavtal med Stockholm som är regerande svenska mästare i både senior- och junior-baseboll. Avtalet innebär att Nyköpings juniorer kan få utvecklas i Stockholms juniorlag samtidigt som Nyköping kan förstärkas med spelare som inte får tillräckligt med speltid hos moderföreningen.

Men varför väljer svenska mästarna att samarbeta med nystartade Nyköping?

Ante Carlstedt som är juniortränare i Stockholm berättar att samarbetet bottnar i vetskapen om att Nyköping inte har tillräckligt spelarmaterial för ett eget juniorlag. Förhoppningen är att mästarna ska kunna hjälpa till att ge matchtillfällen till de juniorer som finns idag och på så sätt hjälpa Nyköping att behålla dem tills de blir seniorer. Vi hoppas faktiskt att Nyköping ska bli bra motståndare i framtiden, säger Ante Carlstedt.

De spelare som får chansen att spela med Stockholm kommer att utvecklas mer än om de bara spelar i Nyköping. De får spela i ett mycket bra lag med stark konkurrens. Det finns kadetter som trycker på underifrån också så man måste utveckla sig och träna, men det är roligt att spela i bra lag med bra organisation och struktur runt omkring. Man får jämföra sig med sin egen åldersklass och lära sig av de bästa i Sverige, förklarar Ante Carlstedt.

Det här är en fantastisk möjlighet för våra juniorer som får utvecklas i bästa tänkbara miljö, konstaterar Lars Andersson och gläds samtidigt åt att Nyköping alltså kan få förstärkning till sitt seniorlag i Regionserie Norra: Ja, det känns förstås tryggt att veta att vi kan vända blickarna mot huvudstaden om vi behöver hjälp under säsongen.

Även Stockholm har en positiv syn på samarbetsavtalet. Om vi med hjälp av farmarlagsavtal och rimliga åldersdispenser kan få junioråldern att bli den utvecklingsbrygga mot fortsatt seniorspel som den bör vara så håller vi svensk baseboll levande och kan ta hand om fler av de spelare som kommer underifrån. Man ska inte tvingas lägga av när det är som roligast och man utvecklas mest, menar Ante Carlstedt.

Även om Ante Carlstedt lägger favoritbördan på Leksand gör han ingen hemlighet av att Stockholms siktar på JSM-guld även i år. Om drömmen blir verklighet kan alltså några av Nyköpings juniorer betrakta sig som svenska mästare när säsongen är över. Men först ska förstås matcherna spelas…

Skribent: Peter Ström


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 


 

Sörmlandsidrotten

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet

Riksidrottsgymnasium i Leksand

Little League Sverige

Major League Baseball

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron

Sörmlands Sparbank