Hoppa till sidans innehåll

Bra spel i premiären

02 MAJ 2010 22:03
Trots bra spel föll Nyköping Baseboll i premiären mot seriefavoriterna Alby.
  • Skapad: 02 MAJ 2010 22:03

Säsongen 2010 inleddes med ett dubbelmöte mellan Nyköping Baseboll och Alby Stars på Rosvalla i Nyköping. Alby är storfavorit att ta hem Regionserie Norra och därmed ta sig till Elitseriekval, så det var svåraste tänkbara motstånd för Nyköping.

Mot bakgrund av att fjolårets möte lagen emellan slutade med seger 43-3 för Alby var Nyköpings självklara målsättning idag att prestera bättre spel för att undvika samma förnedrande siffror som förra året.

Årets premiärmatcher slutade även de med förlust (3-13 respektive 13-23) men hemmalaget infriade löftet och spelade betydligt bättre den här gången. Slagningen var till exempel generellt sett mycket bättre än i fjol. Vi svingar inte på några dåliga pitchar idag, sa tränaren Dave Champy och berömde spelarna för deras offensiva spel. Men även defensivt fanns det mycket att glädjas åt för publiken som bjöds på flera lyror och ett skolboksexempel på en double-play. 

Med spelet och kämparandan som visades upp idag, ska det inte dröja länge förrän Nyköping Baseboll börjar inkassera lite vinster i Regionserie Norra.

Skribent: Peter Ström


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 


 

Sörmlandsidrotten

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet

Riksidrottsgymnasium i Leksand

Little League Sverige

Major League Baseball

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron

Sörmlands Sparbank