Hoppa till sidans innehåll

Nyköping kämpar vidare

04 AUG 2009 07:57
Nyköping Baseboll föll tungt i båda matcher mot Sundsvall, men som alltid fanns det glädjeämnen i överflöd.
  • Skapad: 04 AUG 2009 07:57

Efter förluster med 4-26 och 0-11 torde det vara tämligen enkelt att hålla sig för skratt, men hos Nyköping Baseboll är det betydligt viktigare att ha kul och känna att man utvecklas än att vinna matcherna. Därför var det knappast förvånande att domaren Tomas Jacobi berömde laget för sitt glada humör. "Att ligga under med elva poäng efter en inning skulle kunna knäcka vem som helst, men inte er," sa han berömmande efter matchen.

Den första matchen fick en oerhört tung inledning när Peter Ström blandade och gav från kullen. För mycket nerver och för lite talang var en olycklig kombination som gav gästerna en smakstart. "Jag hade svårt att kasta strikes och när jag väl gjorde det slog de riktigt bra," suckade Peter Ström efter sin insats. Men det fanns ljusglimtar även i första matchen och innan hans arm tröttnade helt och hållet gick det ganska bra med pitchingen ett tag.  

I den andra matchen pitchade Mikael Champy för Nyköping och gjorde det riktigt bra. Med bra kontroll tvingade han hela tiden Sundsvalls slagmän att svinga slagträna och Nyköpings defensiva spel såg till att hålla siffrorna nere. Att man inte lyckades spräcka nollan framåt har bland annat sin förklaring i att Sundsvall ställde upp med en elitseriepitcher (från moderföreningen Gefle). Magnus Hedberg var oerhört dominant på kullen och lyckades med bedriften att kasta en no-hitter, dvs att ingen i Nyköping lyckades få ett godkänt slag från någon av hans kast.

Efter matcherna samlade tränaren Dave Champy hela laget och pekade på de framsteg spelarna gör från match till match. "Om vi fortsätter att utvecklas så här så vinner vi snart vår första match," summerade han läget i laget där spelarna vägrar sluta le trots att resultattavlan basunerar ut siffror som skulle kunna knäcka vem som helst.

 

 

Foto Patrik Wibron

Skribent: Peter Ström


Följ Knights på Facebook Följ Knights på Instagram Kontakta Knights

 


 

Sörmlandsidrotten

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet

Riksidrottsgymnasium i Leksand

Little League Sverige

Major League Baseball

 

 

Postadress:
Nyköping Knights Basebollklubb - Baseboll och Softboll
Skördevägen 12
61146 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0702521739
E-post: This is a mailto link

Se all info

Glasögonmagasinet

Toyota Motorcity

Macron

Sörmlands Sparbank